Alte simptome cardiace

Simptome cardiace ca fatigabilitatea, tusea seacă iritativă și febra/subfebra sunt cauzate de o serie de boli cardiovasculare

Fatigabilitatea

Ce este fatigabilitatea?

Fatigabilitatea reprezintă un sindrom ce constă într-o stare permanentă de oboseală cu epuizare la cel mai mic efort, cu reducerea semnificativă a activității obișnuite, însoțită de dureri de cap, senzație de sfârșeală, amețeală, uneori dureri musculare, tulburări de somn si dificultate în concentrare.

Citește mai mult despre insuficiența cardiacă, hipotensiune arterială, aritmii

Tuse seacă iritativă

Deși de obicei tusea este un simptom specific afecțiunilor pulmonare, anumite afecțiuni cardiovasculare se pot însoți de tuse. Astfel, frecvent aceasta apare la pacienții cu insuficiență cardiacă, la cei care au insuficiență mitrală severă sau alte afecțiuni ce se însoțesc de creserea în dimensiuni a atriului stâng. De asemenea, anumite medicamente ce se folosesc pentru reducerea tensiunii arteriale pot să aibă ca efect secundar tusea seacă.

Citește mai mult despre insuficiența cardiacă

Febra/subfebra

Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare care asociază o infecție la nivelul valvelor inimii (endocardita) sau la nivelul mușchiului inimii (miocardita) pot să prezinte febră sau subfebrilități.

Citește mai mult despre endocardita infecțioasă

0722327183, 0212500651, 0371318017

office@cardioclass.ro

Str. Negoiu 17, sector 3, București