Ce presupune o vizită în clinica Cardioclass

Primul pas este să solicitați o programare folosind datele de contact ale clinicii.

Când ne vizitați pentru prima dată este recomandabil să aveți la dv. rezultatele ultimelor analize de sânge și alte documente medicale cu relevanță (diagnostice anterioare, rezultate investigații întreprinse deja șamd).

Dacă reveniți în urma unui consult anterior, este foarte util să recitiți ultimele documente pe care le-ați primit de la noi pentru a fi siguri că vă programați la investigația sau investigațiile care v-au fost recomandate și de care aveți nevoie.

În marea majoritate a cazurilor, consultul cardiac inițial constă în studierea documentelor medicale pe care le-ați adus, anamneza (discuția cu pacientul), investigațiile inițiale standard (EKG, măsurare tensiune arterială, ecografie cardiacă).

În funcție de rezultatul acestora, pentru a elabora un diagnostic și o schemă de tratament fundamentate, medicul poate recomanda investigații suplimentare (monitorizare ambulatorie TA sau EKG, manitorizare telemetrică EKG, probă de efort, ecografie Doppler carotide sau vasculară, șamd..).

În momentul în care diagnosticul a fost stabilit, de regulă, veți primi rezultatul consultului împreună cu recomandările necesare, schema de tratament și scrisoarea medicală.

Ce aveți de făcut după vizita la clinica noastră

În primul rând, este de dorit să urmați cu strictețe tratamentul prescris de medic și recomandările pe care le-a formulat. În cazul în care aveți impresia că medicația prescrisă nu și-a atins scopul sau resimțiți anumite efecte secundare, este recomandabil să anunțați clinica pentru o ajustare a tratamentului.

Totodată, chiar dacă în urma administrării medicației prescrise sau a schimbării stilului de viață vă simțiți mult mai bine sau intuiți că problema dv. s-a rezolvat definitiv, este totuși recomandabil să reveniți în clinică pentru control și reevaluare la termenul prescris de medic. In egală măsură, nu este indicat să vă modificați singur schema de tratament sau să o întrerupeți fără avizul medicului curant.

În cazul în care vi se recomandă alte tratamente sau intervenții în alte specialități medicale este extrem de important să informați inițiatorul acestora asupra afecțiunii cardiace de care suferiți și a tratamentului pe care îl urmați.

Cand aveți nevoie și ce presupune recuperarea cardiovasculară

Recuperarea (reabilitarea) cardiacă reprezintă un program profesional, supervizat medical, individualizat în funcție de afecțiunile și de nevoile fiecărui pacient în parte, care are un rol decisiv în a-l ajuta pe acesta să-și revină după un eveniment cardiologic nedorit și, în principiu, să devină mai sănătos şi să depăşească mai uşor perioada de după spitalizare.

Citește mai mult despre Recuperarea cardiovasculară

0722327183, 0212500651, 0371318017

office@cardioclass.ro

Str. Negoiu 17, sector 3, București