Ce înseamnă și cui se adresează testele specifice pentru a practica un sport în siguranță?

Ce înseamnă sport în siguranță? Ce este medicina sportivă

Orice persoană trebuie să facă un bilanț cardiac înainte să înceapă o activitate fizică susținută. Astfel, înscrierea la o activitate fizică necesită un aviz medical care să nu contraindice sportul respectiv.

Medicina sportivă este o specialitatea medicală multidisciplinară care contribuie la menținerea unei populații sănătoase, la combaterea bolilor datorate sedentarismului prin promovarea unui stil de viață activ și susține performanţa sportivă în condițiile păstrării sănătății sportivilor.

Cui se adresează testele specifice pentru a practica un sport în siguranță?

Medicina sportivă se adresează persoanelor care doresc să înceapă o formă de activitate fizică susţinută precum și sportivilor de performanţă şi amatorilor. Astfel consultul medico-sportiv este în măsură să confirme dacă starea de sănătate vă permite să practicați sportul respectiv, ce intensitate a efortului vă este permisă ca să fiți în siguranță și ce nu aveți voie să faceți. Preocupările medicinei sportive din punct de vedere cardiovascular includ prevenirea, diagnosticarea, tratarea și reabilitarea (recuperarea) cardiovasculară după îmbolnăviri.

Prezența unei afecțiuni cardiovasculare nu reprezintă o infirmitate, există programe de exerciții și activități fizice care pot fi efectuate sau chiar sunt recomandate în diferite afecțiuni cardiovasculare, dar toate acestea trebuie făcute sub control medical.

Citește mai mult despre Recuperarea cardiovasculară

Sportul practicat regulat întărește inima care astfel poate pompa mai mult sânge cu mai puțin efort. Dacă inima muncește mai puțin, presiunea asupra arterelor se reduce și astfel și tensiunea arterială scade. Este nevoie să cereți sfatul medicului înainte să începeți un program de exerciții fizice, mai ales dacă:

Riscul de afecțiuni cardiovasculare crește odată cu vârsta, dar puțin sport poate face o mare diferență. Iar dacă tensiunea arterială este deja mare, exercițiile fizice vă pot ajuta să o țineți sub control. Nu este nevoie să alergați la maraton sau să vă înscrieți la o sală de sport. Începeți ușor și doar introduceți puțină activitate fizică în rutina zilnică.

Blogul nostru De ce să fiți activi? vă spune mai multe

Pentru început, încercați să faceți câțiva pași în plus, atunci când vremea este destul de răcoroasă, dimineața devreme în timpul verii. Luați un prieten sau un vecin și atunci plimbarea este și mai plăcută.

Blogul nostru Cum începem să desfășurăm o activitate fizică? vă spune mai multe

0722327183, 0212500651, 0371318017

office@cardioclass.ro

Str. Negoiu 17, sector 3, București